Dopyt aj po päťdesiatnikoch

Na veľtrhu práce JobSpoTT majú šancu nájsť prácu aj ľudia v zrelšom veku. V Mestskej športovej hale v Trnave 7. novembra 2017 budú vystavovať aj firmy, ktoré sa o nich zaujímajú.

JobSpoTT 26.10.2016

V trnavskej oblasti je na rozdiel od iných častí Slovenska nezamestnanosť omnoho nižšia. Čoraz častejšie sa hovorí o nedostatku ľudí na trhu práce. Starší však z vlastných skúseností vedia, že vo veku nad 45 sa práca hľadá omnoho ťažšie. Situácia sa našťastie zlepšuje aj pre nich.

„Nedostatok ľudí na trhu práce v našom regióne spôsobil aj to, že dopyt po ľuďoch po štyridsať päťke stúpa a je pre nich ľahšie nájsť si prácu.“, oznamuje dobrú správu Igor Holéczy, z Národného kariérneho centra, ktoré JobSpoTT organizuje a pokračuje: „Niektoré firmy ich len začínajú  vyhľadávať a iné sa o tejto skupine záujemcov o prácu cielene venujú už dlho a som rád, že budú aj na našom veľtrhu práce.“

K nim patrí aj I.D.C. Holding, a.s., ktorá má viacero prevádzok v západoslovenskej oblasti. Jej vedúca oddelenia ľudských zdrojov, Petra Klimová vysvetľuje: „Ľudia po štyridsať päťke pre nás vždy boli aj budú zaujímaví, pretože sú stabilní, vážia si prácu a majú výborné pracovné návyky.“

JobSpoTT teda myslí aj na zrelých ľudí, či sú práve bez zamestnania, alebo ho chcú zmeniť. Teraz je dobrý čas na hľadanie práce aj pre nich. Zastavte sa na trnavskom veľtrhu práce, pretože tam môžu priamo u zamestnávateľov zistiť, aké sú ich možnosti. Okrem toho im JobSpoTT ponúka aj individuálne kariérne poradenstvo. Využite svoju šancu.

Bližšie informácie nájdete na www.jobspott.sk

Generálnym partnerom podujatia JobSpoTT je ZF Slovakia, hlavní partneri sú spoločnosti  PCA Slovakia, BOGE Elastmetall Slovakia, Simunek.sk a Amazon, partnerom je Jaguar Land Rover. Gestorom je Úrad práce v Trnave.